Србин избоден у Церници код Гњилана

У селу Церница код Гњилана тешко je повређен Станиша Јовановић (52), када га је један Албанац напао ножем изјавио је за "Косово онлајн" Зоран Стојковић из Бироа Канцеларије за КиМ у Косовском Поморављу.

Инцидент се догодио око 17 часова у селу Церница, потврдио је за Косово oнлајн, регионални портпарол Косовске полиције, Исмет Хашани.

Повређени Србин пребачен је у болницу у Пасјану, а одатле у Гњилане, односно за Приштину, рекао је Хашани.

Хашани је рекао да је осумњичени, који је познат полицији, у бекству и да се за њим трага.

На место догађаја изашли су полицијски истражитељи.

Према речима Зорана Стојковића, тешко повређени Јовановић није ни слутио ништа када му је вечерас на врата куће закуцао комшија Албанац са којим је од раније имао лоше односе.

Чим је отворио врата дошло је до сукоба и Станиша Јовановић је задобио пет убода у леђа. Нападач је одмах побегао, а Јовановићева супруга је брзо позвала у помоћ комшије које су га превезле у болницу.

Стојковић наводи да су становници тог села, у коме живи око 70 Срба, веома узнемирени и уплашени.

У мултиетничком селу Церници, удаљеном десетак километара од центра Гњилана, данас је остало да живи тридесетак српских породица, док их је пре оружаних сукоба било три пута више.

Од 1999. године, седморо Срба је убијено у Церници, укључујући и трогодишње дете.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво