Оптужница против Ненада Рикала

Косовско специјално тужилаштво подигло је оптужницу против Ненада Рикала, бившег мнистра пољопривреде, шумарства и руралног развоја. Истом оптужницом за кривично дело злоупотреба положаја или овлашћења обухваћено је још седам особа.

Како се наводи у саопштењу, окривљени Ненад Рикало је у 2018, "са циљем омогућавања незаконитог стицања профита неких компанија" поступао незаконито и намерно у супротности са законом.

"Оптужени Ненад Рикало, у својству министра пољопривреде, шумарства и руралног развоја је премашио своје надлежности дизајнирајући 'посебан програм' без посебног буџета додељеног овом пројекту, поставио критеријуме за финансирање, износ бесповратних средстава, заобилазећи чак и редовне посебне поступке дизајнирања програма, за које је била задужена Служба за политику руралног развоја при министратсву", наводи се у саопштењу.

Додаје се да је Рикало незаконито донео и одлуку за израду нових политика за даљи развој руралне инфраструктуре и повећање конкуренције у мање развијеним руралним срединама, при чему се програм сам подноси, комплетирано, док је комисија само формално формирана.

Оптужницом су обухваћени и други радници у Министарству: Н. Р., К. Х., Ш. З., Е. Ђ., Ш. М., Л. Т., Л. К и А. З., који се доводе у везу са злоупотребом службеног положаја у Министарству пољопривреде, шумарства и руралног развоја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи