Шљиванчанин ће служити затворску казну у Словачкој

Веселин Шливанчанин, пуковник бивше ЈНА, осуђен због злочина почињених у Вуковару 1991. године, одслужиће затворску казну у Словачкој, известила је словачка телевизијска станица "Маркиза".

Словачка телевизијска станица "Маркиза" пренела је да ће Веселин Шливанчанин, пуковник бивше ЈНА, осуђен због злочина почињених у Вуковару 1991. године, одслужиће затворску казну у Словачкој,

Шљиванчанин је, наводи та ТВ, пред Међународним кривичним судом за бившу Југославију осуђен на 17 година затвора "због масакра почињеног у Вуковару пре осамнаест година".

Хашки суд је за издржавање Шљиванчанинове казне одабрао Словачку због "културне и језичке блискости осуђенику", пренела је словачка новинска агенција ТАСР.

"У сваком случају, регионални суд Словачке сада треба да одлучи о прихватању те одлуке Међународног кривичног суда", рекла је министар правде Словачке Вјера Петрикова, додајући да је та земља примила захтев суда, да је "спремна да испуни своје међународне обавезе" и да је "затвор спреман".

Шљиванчанин ће бити смештен у посебном крилу затвора у Леополдову, на југозападу Словачке, где ће одслужити казну која му је изречена 2007. године.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво