Осуђени због превара у наградним играма Државне лутрије Србије

Специјални суд у Београду, након поновљеног суђења по налогу Врховног касационог суда, поново је осудио на затворске и новчане казне групу оптужених за преваре у СМС наградним играма Државне лутрије Србије.

Предраг Бећирић је поново осуђен на четири и по године затвора и новчану казну од 150.000 динара, док су његови сарадници осуђени на казне од седам месеци до три године затвора и новчане казне.

Осуђени су, према оптужбама, преварама у СМС наградним играма Државне лутрије Србије узимали награде на штету других учесника, доводећи у заблуду приређивача игре да играју по правилима.

Терете се да су током 2009. и 2010. године са више од 200 мобилних телефона, уређајем за повезивање комуникација мобилним телефонима и коришћењем софтвера, утицали на исход игара на срећу и освојили 188 награда на такозваним телефонским лицитацијама.

Реч је о играма "РТС лицитација", "Гранд лицитација" и "Гранд ауто".

У саопштењу суда се наводи да је од окривљених и трећих лица одузета имовина стечена кривичним делима, а у питању су возила, станови и новац.

Ово је првостепена пресуда на коју оптужени и тужилаштво имају право жалбе Апелационом суду у Београду.

Изречене затворске и новчане казне 

Суд је Маријану Мијановић осудио на казну затвора од три године и новчану казну од 100.000 динара, Милоша Бандуку на 20 месеци затвора и 90.000 динара, а Дарка Драгосављевића на годину и по дана и 80.000 динара.

На по годину дана кућног затвора и новчане казне од 60.000 до 80.000 динара осуђени су Марко Бандука, Милош Мирић и Бошко Ивошевић.

Суд је Виктора Вицкова и Владимира Сладића осудио на казне кућног затвора од девет месеци и новчану казну у износу од 50.000 динара.

Бојана Тутуновић осуђена је на десет месеци кућног затвора и 50.000 динара, а на по седам месеци кућног затвора и 40.000 динара осуђени су Миле Јакшић, Марко Вукојевић, Роберт Балаж, Милица Мирић и Вилим Сладић.

Изречене новчане казне дужни су да плате у року од три месеца или ће бити замењене казнама затвора.

број коментара 0 Пошаљи коментар