У камиону на Хоргошу цариници пронашли стабљике марихуане

Српски цариници на граничном прелазу Хоргош открили су у уторак камион натоварен са 10.000 стабљика марихуане и тако спречили кријумчарење расада ове психоактивне биљке, саопштила је Управа царина.

Расад канабиса је пронађен у камиону аустријских регистарских ознака којим је управљао турски држављанин.

Приликом улазне царинске контроле, возач није имао дозволе које би морале да прате овакав товар.

Тврдио је да за стабљике канабиса које је из Аустрије превозио ка Македонији има све неопходне дозволе, али су цариници започели процедуру хитне провере возачевих навода.

Након што је, преко Министарства здравља, стигао одговор надлежних служби Аустрије којима је потврђено да превозник не поседује дозволу издату од тамошњих органа, цариници су о свим сазнањима одмах обавестили полицију.

Полиција је узорковала товар и послала узорак на вештачење којим је потврђено да је реч о марихуани са уделом ТХЦ-а већим од дозвољених 0,3 одсто, чиме је доказано да је реч о биљци која се налази на списку психоактивних контролисаних супстанци.

Камион са товаром садница марихуане је одузет, док ће МУП против возача поднети кривичну пријаву.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара