Ађијус: Пресуда Младићу до краја 2020. године

Председник Механизма за међународне кривичне судове Кармел Ађијус најавио је да ће правоснажна пресуда Ратку Младићу бити изречена до краја 2020. године.

Кармел Ађијус је представљајући шестомесечни извештај у Савету безбедности УН рекао да очекује да ће, поред пресуде Ратку Младићу, до краја наредне године бити изречене и пресуде у поновољеном суђењу Јовици Станишићу и Франку Симатовићу.

На истој седници, помоћник министра правде Чедомир Бацковић апеловао је на чланове СБ УН да се активно ангажују на решавању отворених питања у раду Механизма за кривичне судове у Хагу, чији је мандат на истеку.

Бацковић је рекао да су многа питања и сугестије Србије до сада остале без одговора и посебно указао на бојазан Србије због тенденција да се измени деценијска пракса ублажавања казни и превременог пуштања на слободу.

Истовремено је негодовао што већ деценију изостаје одговар на иницијативу Србије да њени осуђени држављани издржавају казну у својој земљи.

Главни тужилац Механизма за међународне кривичне судове у Хагу Серж Брамерц је, говорећи о земљама бивше Југославије на седници Савета безбедности УН, рекао да је широм Балкана присутно негирање злочина и величање ратних злочинаца.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво