Напад снајперисте на црногорског бизнисмена, покушај убиства или застрашивање

Црногорски држављанин Миодраг Давидовић Дака кога је синоћ, код хотела "Краун плаза" у Београду, непозната особа ранила хицем из ватреног оружја се опоравља. У медијима се наводи да је нападач снајпериста и да је пронађено запаљено возило марке "рено" у којем је било и оружје. Полиција ради на расветљавању околности и хапшењу извршиоца, али како нам је речено у интересу истраге нису у могућности да саопште више детаља.

Бизнисмен, некадашњи начелник Центра безбедности Никшић, министар трговине у Влади САО Херцеговина, кум покојног Момира Булатовића, добротвор Српске православне цркве, то је човек на кога је у друштву владике Јоаникија синоћ пуцано, највероватниије, снајпером. Миодраг Давидовић је том приликом рањен у руку.

"Oколности под којима је ово кривично дело извршено показују да вероватно није постојала намера лишавања живота већ да су починиоци хтели да жртву застраше, уцене или да пошаљу поруку. На ово указују околности под којима је дело извршено, пре свега да је коришћено врло прецизно оружје које није доступно већини грађана и којим рукују обучени професионалци с великим искуством", рекао је Младен Милошевић са Факултета безбедности.

Употреба снајпера, кажу познаваоци, није толико честа у обрачунима. У последњих пет година на територији Црне Горе, Србије и Босне и Херцеговине тим оружјем убијено је шесторо људи. На употребу тог оружја снајперсти се одлучују у посебним околностима

"Када не може да се приђе жртви због обезбеђења, објекта у ком се креће великог броја људи, избегава камере, друге сведоке, најсигурније се осећа на раздаљини од 100-200 метара. Тако има времена да пуца једном или два пута, да има времена побегне и чак уклони трагове. У овој ситуацији тешко је рећи да ли је то био аматер, вероватно је то особа која је већ пуцала из таквог оружја али на успешност утиче да ли је мета стајала, да ли је снајпериста био заклоњен", навео је новинар РТС-а Вељко Медић.

Медији у Црној Гори Давидовића су помињали и као противиника актуелног режима и финансијера Демократског фронта. Та опозициона коалиција поручује да иза синоћњег напада стоје политички мотиви.

"Покушај убиства успешног привредника и добротвора Српске православне цркве и једног од најугледнијих епископа наше помесне Цркве изведен је, не случајно, баш неколико дана прије великог црквено-народног сабора у Никшићу и непосредно након стављања у скупштинску процедуру закона против СПЦ", наводи се у саопштењу Демократског фронта.

Последњих осам, девет година, како наводе црногорски медији, Давидовић живи у хотелу "Краун плаза". У међувремену је почео да развија бизнис и у Србији. Од послова у Црној Гори није одустао, његово породично предузеће "Нексан", које се бавило производњом алкохолних пића, сада се бави и грађевинарством, у Подгорици, Будви, Котору и Никшићу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи