Весељи у Хагу три сата пред истражитељима

Лидер Демократске партије Косова и некадашњи шеф обавештајне службе Ослободилачке војске Косова саслушан је пред истражитељима Специјалног суда за злочине ОВК у Хагу.

Кадри Весељи је исказ давао три сата, али се за сада не зна у ком својству – сведока или оптуженог.

Лидер ДПК кратко се обратио новинарима након саслушања, не износећи детаље о томе шта су га питали и шта је рекао.

"Као што сам јавно обећао, данас сам се пријавио за интервјуисање. Завршио сам интервју. Деведесете су биле тешке године за наш народ, потчињавање пред Србијом, етничко чишћење, односно геноцид над нашим народом. Успротивили смо се томе, наш ослободилачки покрет је Ослободилачка војска Косова, суочена са српским геноцидом. Рат ОВК био је суочавање са етничком сегрегацијом, што је Србија желела да уради на Косову", рекао је Весељи новинарима.

Медији у Приштини преносе да је Весељи најавио да ће се бранити ћутањем, али очекује се да ће све бити додатно разјашњено, јер је разговор трајао дуже од три сата.

Некадашњи шеф обавештајне службе ОВК добио је позив за саслушање 7. новембра, али се не зна у ком својству.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво