Кристијан Голубовић изашао из затвора

Александар Кристијан Голубовић у "Забели" одслужио казну на коју је осуђен као организатор криминалне групе. Голубовић намерава да објављује књиге и прави изложбу својих цртежа.

Једини преживели актер култног филма "Видимо се у читуљи" Александар Кристијан Голубовић изашао је из Казнено-поправног завода у Пожаревцу у ком је одслужио преостали део затворске казне од четири и по године, потврдио је Танјугу његов адвокат Мирослав Тодоровић.

Тридесетдеветогодишњи Голубовић је први осуђеник, који је пресудом Специјалног суда у Београду означен као организатор криминалне групе који се после издржане казне нашао на слободи.

Кристијана Голубовића су испред пожаревачке "Забеле" сачекали супруга, родбина али и бројни пријатељи и представници медија.

Голубовић је у "Забели" издржавао казну на коју је осуђен као организатор криминалне групе која се бавила изнудама новца.

Специјални суд у Београду осудио је Голубовића у децембру 2005. године на казну од шест година затвора због изнуде и недозвољеног држања оружја, али му је средином 2006. године Врховни суд Србије, уважавајући његову жалбу, смањио казну на четири и по године затвора, коју је управо одслужио.

Оженио се у затвору 

Током издржавања казне у "Забели" Голубовић се у септембру 2006. године у присуству бројних пријатеља у затворским просторијама венчао са Сузаном Милојковић.

Први општински суд у Београду изрекао је, недавно због застарелости случаја,ослобађајућу пресуду Голубовићу за покушај изнуде 10.000 марака од бизнисмена Милорада Мајкића, власника казина "Александар и хотела "Унион.

Голубовић је више од деценије провео иза решетака у затворима у Немачкој, Италији, Грчкој и другим земљама.

Србији је по међународним потерницама испоручиван два пута - из затвора у Дизелдорфу 1993. године и 2003. године из грчког, где је био осуђен као шеф југословенске мафије у Атини.

На Голубовићевим веб сајту најављено је да ће се одмах по његовом изласку из затвора у продаји појавити његова аутобиографија под називом "Ја", као и књига афоризама "Ја+".

Једини преживели актер филма "Видимо се у читуљи" намерава да направи и изложбу својих слика, које, како је наведено на сајту описују "буран живот овог уметника".

"Већина слика одражава унутрашњу снагу духа, мисли, надања, страхове... Посебност ове изложбе је то што је атипична и ван свих постојећих праваца. Стил је нешто између Салвадор Далија и Пикаса. Углавном су у питању цртежи рађени фломастерима на папиру", наведено је на сајту Кристијана Голубовића.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво