Ненад Арсић оптужен за "злочин против цивилног становништва"

Косовско Специјално тужилаштво подигло је оптужницу пред Основним судом у Приштини против Ненада Арсића за наводни "злочин против цивилног становништва".

Специјално тужилаштво саопштава да је оптужени Н. А. током ратног сукоба на Косову, као припадник полицијске јединице резервног састава Министарства унутрашњих послова Србије, прекршио правила међународног хуманитарног права против лица и имовине заштићених одговарајућим одредбама Женевских конвенција.

У оптужници се наводи да је "Н. А. је у околини 'Емшир' насеља у Приштини, у сарадњи са другим лицима српске полиције, до сада неидентификованима, учествовао у акцији против цивилног становништва албанске националности, у којој су нечовечно мучили Ј. Ш. и С. Ш. тукући их дугим снажним предметима, повредивши их и наносећи им велике патње и тешке телесне повреде. Од тих последица они трпе и данас".

"Истог дана оптужени Н. А. у саизвршилаштву са другим особама од оштећеног је извукао и присвојио велике суме новца, неке аутомобиле и друге драгоцености. Овим поступцима окривљени Н. А. у саизвршилаштву починио је кривично дело ратни злочин против цивилног становништва", тврде у косовском тужилаштву.

Арсићев адвокат, Дејан Васић, изјавио је да је уверен да ће се пред судом показати да су оштећени, због протока времена, погрешно означили његовог клијента као извршиоца.

Ненад Арсић из Чаглавице ухапшен је на Мердару у октобру. Негирао је кривицу и умешаност у кривична дела која му стављају на терет.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво