МУП о случају “Јовањица“: Поступамо по пријави надлежних

Начелник Управе криминалистичке полиције Дејан Ковачевић рекао је, "поводом наставка спекулација од стране појединих политичара у вези са запленом наркотика на пољопривредном добру у Старој Пазови", да је потпуно нетачно да је Министарство унутрашњих послова дужно да, након добијања дозволе за узгајање, изађе на терен и утврди шта је посађено на пољопривредним газдинствима, саопштио је МУП.

"Конкретно за издавање дозволе за узгајање конопље и надзор процеса узгајања надлежно је Министарство пољопривреде, и то је јасно дефинисано Законом о психоактивним супстанцама и Правилником о условима за гајење конопље. МУП поступа у случајевима када има пријаву од надлежног министарства да су уочене околности које указују на могућност да су конопља или делови конопље употребљени за недозвољену производњу или, наравно, када има оперативна сазнања", навео је Ковачевић.

Полиција је крајем новембра на пољопривредном добру у близини Старе Пазове пронашла илегалну лабораторију за производњу марихуане.

Ухапшен је П. К., одговорно лице фирме "Јовањица" у чијем је власништву пољопривредно добро, као и сви запослени у тој фирми. Заплењена је марихуана и два пиштоља.

МУП је након хапшења саопштио да су заплењена 649,4 килограма осушене марихуане и 65.581 стабљика сирове биљке. Укупна тежина заплењене дроге је 3.954 килограма.

број коментара 0 Пошаљи коментар