МУП о случају “Јовањица“: Поступамо по пријави надлежних

Начелник Управе криминалистичке полиције Дејан Ковачевић рекао је, "поводом наставка спекулација од стране појединих политичара у вези са запленом наркотика на пољопривредном добру у Старој Пазови", да је потпуно нетачно да је Министарство унутрашњих послова дужно да, након добијања дозволе за узгајање, изађе на терен и утврди шта је посађено на пољопривредним газдинствима, саопштио је МУП.

"Конкретно за издавање дозволе за узгајање конопље и надзор процеса узгајања надлежно је Министарство пољопривреде, и то је јасно дефинисано Законом о психоактивним супстанцама и Правилником о условима за гајење конопље. МУП поступа у случајевима када има пријаву од надлежног министарства да су уочене околности које указују на могућност да су конопља или делови конопље употребљени за недозвољену производњу или, наравно, када има оперативна сазнања", навео је Ковачевић.

Полиција је крајем новембра на пољопривредном добру у близини Старе Пазове пронашла илегалну лабораторију за производњу марихуане.

Ухапшен је П. К., одговорно лице фирме "Јовањица" у чијем је власништву пољопривредно добро, као и сви запослени у тој фирми. Заплењена је марихуана и два пиштоља.

МУП је након хапшења саопштио да су заплењена 649,4 килограма осушене марихуане и 65.581 стабљика сирове биљке. Укупна тежина заплењене дроге је 3.954 килограма.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара