Инцидент у Специјалном суду, оптужени током суђења сам себе ранио

У Специјалном суду у Београду догодио се инцидент када је један од оптужених у случају "Ваљевска група" нанео себи повреде малим стакленим предметом.

У току суђења Ваљевској групи пред Специјални судом у Београду, оптужени З. Ј. посекао је себи врат пред свима у судници.

Како незванично сазнајемо З. Ј. се јавио за реч, изашао за судску говорницу, из џепа извадио оштар предмет и покушао самоубиство.

Инцидент се догодио око 10.10, а повређени мушкарац је превезен на ВМА. Како сазнајемо, у питању су површинске повреде, а он је након збрињавања пуштен.

Танјуг преноси да је З. Ј. нанео себи повреду металним предметом од једног центиметра који није детектован на КД вратима, због своје минималне величине.

Портпаролка суда Татјана Тешић прецизирала је да је З. Ј. себи нанео површинске ране, док га је правосудна стража спречила да се даље повређује.

Суђење је прекинуто, а након паузе судија Светлана Алексић саопштила је да су лекари указали помоћ Јеличићу, који је себи нанео две мање ране по рукама и једну на врату.

Саопштила је да је са 150.000 динара казнила његовог браниоца Драгољуба Ђорђевића јер је тапшао у правцу судског већа када се догодио инцидент.

"Ваљевска група" је похапшена 2009. године у великој акцији полиције због низа кривичних дела, а првостепено суђење и даље траје.

Припадници ове групе  терете се за тешка убиства, злочиначко удруживање, недозвољено држање оружја и експлозивних материја, изнуду и наношење лаких и тешких телесних повреда и изнуду новца.

Наставак суђења је заказан за 5. децембар, а потом и за 14. и 15. јануар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво