Виши суд: Вукотић може да буде изручен Црној Гори

Кривично ванпретресно веће Вишег суда у Београду утврдило је да су испуњене законске претпоставке за изручење правосудним органима Црне Горе окривљеног Јована Вукотића за кривично дело тешко убиство у покушају, саопштено је из Вишег суда у Београду.

Виши суд је потврдио да су испуњени законски услови за изручење Јована Вукотића Црној Гори. 

"Поступајући по налозима из решења Апелационог суда у Београду од 31. октобра, кривично ванпретресно веће Вишег суда у Београду, на седници већа одржаној 18. новембра, донело је решење којим се утврђује да су испуњене законске претпоставке за изручење правосудним органима Црне Горе окривљеног Вукотић Јована, ради вођења кривичног поступка пред Вишим судом у Подгорици због кривичног дела тешко убиство у покушају из члана 144 став 1 тачка 8 у вези члана 20 и члана 23 Кривичног законика Црне Горе и кривичног дела недозвољено држање оружја и експлозивних материја из члана 403 став 1 Кривичног законика Црне Горе", прецизира се у саопштењу.

Из Вишег суда додају и да је против наведеног решења дозвољена жалба Апелационом суду у Београду, а преко овог суда у року од три дана од дана пријема писменог отправка решења.

Апелациони суд у Београду укинуо је претходно 13. новембра првостепено решење којим је било утврђено да су испуњене претпоставке за изручење Црној Гори Которанина Јована Вукотића (38) која га тражи због покушаја убистава и држања оружја.

Том одлуком је наложено Вишем суду у Београду да поново одлучи о замолници Црне Горе и отколни неправилности из укинуте одлуке.

Црногорске власти Вукотића траже због кривичног поступка за покушај убиства у Котору 2016. године и недозвољено ношење оружја, а верује се да је он високорангирани припадник криминалног "шкаљарског клана" из тог града.

Иначе, овај Которанин, који има држављанство и Србије и Црне Горе, у Србији издржава казну од 15 месеци затвора због поседовања фалсификованог пасоша са његовом сликом, али на име Георги Андонов.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво