Крагујевац, приведени осумњичени за утају пореза

Троје запослених у крагујевачком предузећу "Трејд експрес транс" приведено је и одређена им је мера задржавања до 48 сати због сумње да су утајли порез у висини од готово 50 милиона динара, сазнаје РТС.

Основно јавно тужилашто у Крагујевцу одредило је меру задржавања од 48 сати за осумњиченог Г. В. из Крагујвца, одговорног лица транспортног предузећа "Трејд експрес транс" д.о.о. из Крагујевца, због кривичног дела пореска утаја. 

Иста мера одређена је и за осумњичене К. С. и М. Л. из Крагујевца, запослених у том предузећу.

Кривична пријава коју је поднела Пореска управа у Крагујевцу, Г. В. терети да је, као одговорно лице предузећа "Трајд експрес транс", уз помагање остале двојице осумњичних, од 1. јануара 2015. до краја 2017. године утајио порез у износу од 49.746.883 динара, потврдила је за РТС Гордана Стриковић, портпаролка Основног јавног тужилаштва у Крагујевцу.

Г. В. је тиме нанео штету буџету Републике Србије и то по основу пореза на добит правних лица, пореза на зараде и припадајућих доприноса за обавезно социјално осигурање.

"Троје осумњичених саслушани су у вези са кривичним делима за која се терете, а Основно јавно тужилаштво у Крагујевцу наставља да предузима мере у правцу кривичног гоњења и даљег прикупљања доказа против осумњичених", рекла је Стриковићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво