Сведочио Перица Огњеновић

Некадашњи фудбалер Црвене звезде Перица Огњеновић негирао је да су бивши директор и финансијски директор тог клуба Драган Џајић и Владимир Цветковић зарадили његовим трансфером у мадридски Реал, јер,како је рекао, они нису били ни укључени у разговоре о том трансферу.

Проширењем истраге  Џајић и Цветковић терете се да злоупотребом службеног положаја противправно присвојили милион долара од Огњеновићевог трансфера.

"Ти људи ми нису учинили ништа нажао", рекао је Огњеновић новинарима, после сведочења пред истражним судијом у Окружном суду у Београду.

Огњеновић је на саслушање у палати Правде дошао сам, а саслушање је трајало свега око 20 минута.

Џајићев адвокат Зденко Томановић рекао је новинарима да је Огњеновић сведочењем потврдио наводе одбране.

"Огњеновић је рекао да су разговоре са шпанским клубом водили он и његов менаџер и да Џајић и Цветковић нису били укључени у те разговоре о трансферу", навео је Томановић.


Џајићев бранилац је додао да је Огњеновић навео да је уговор са Реалом, за који тужиластво терети његовог брањеника, потписао он (Огненовић) лично.
Судија је данас саслушао и више сведока некадашњих чланова управног одбора Звезде.


Џајић и Цветковић, као и бивши функционер тог клуба Милош Маринковић, ухапшени су 5. фебруара. Истрага је покренута због сумње да су противправно присвојили 5,1 милион евра приликом трансфера фудбалера Горана Друлића у "Реал Сарагосу" 2001. године.

Истрага против Џајића и Цветковића касније је проширена због сумње да су од трансфера фудбалера Зорана Његуша у мадридски "Атлетико" противправно присвојили 3,5 милиона марака, а затим и због Огњеновићевог трансфера.

Окружни суд у Београду истрагу против Џајића и Маринковића проширио је и због сумње да су од трансфера Немање Видића у московски Спартак, противправно присвојили два милиона евра.

 Због могућности да у току истраге утичу на сведоке који нису саслушани, Врховни суд Србије 5. маја продужио им је притвор за још два месеца. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се