Златану Крстићу продужен притвор

Посебно одељење Специјалног суда у Приштини продужило је притвор на још два месеца Златану Крстићу из Крагујевца којег специјално тужилаштво сумњичи да је током 1999. године извршио ратни злочин у селу Доње Неродимље, у општини Урошевац.

Адвокат Златана Крстића Дејан Васић каже да "Тужилаштво нема добро основану сумњу за отпочињање поступка".

"У свом одговору на захтев Тужилаштва да се Златану продужи притвор навео сам да је тужилац имао на располагању 149 радних дана у којима је могао да се посвети раду на предмету, од којих је он радио можда десетак", објашњава Васић.

Тврди да су урађене и многе радње које су биле беспотребне, као што је налог за поновну ексхумацију породице која је убијена током рата.

Васић је нагласио и да сведоци који су до сада саслушани у овом поступку не доводе Златана у везу са убиством или бар нема довољно јасних доказа да је он то урадио.

Крстићев бранилац истиче да је на решење о продужењу притвора уложио жалбу.

Изразио је очекивање да ће је Апелациони суд сагледати на исправан начин и донети одлуку којом ће се Крстић бранити са слободе, уколико буде дошло до покретања поступка.

"Не постоји основана сумња да је Златан извршио кривично дело. То што је неко виђен да је, наводно, био у униформи, са пушком, не говори ништа. Тужилаштво треба да има доказе да је он предузео конкретне радње, што у овом случају не постоји", закључио је Васић.

Златан Крстић је ухапшен средином априла ове године, због сумње да је 1999. године починио ратне злочине на Косову, у селу Доње Неродимље, у општини Урошевац и од тада се налази у притвору.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи