Син осумњичен да је закопао мајку у гаражи пуштен из притвора

Први основни суд у Београду укинуо је притвор С. П. из Беогада, осумњиченом да је своју преминулу мајку закопао у гаражи у београдском насељу Дедиње, како би прикрио њему смрт и наставио да прима пензију од преко 1.000 евра. Притвор је укинут пошто су у истрази испитани сви сведоци, па су престали разлози за притвор.

С. П. (53) ће се у даљем року поступка бранити са слободе, рекла је за Танјуг портпарол првог основног тужилаштва Славица Јокић Јанковић.

Притвор му је био одређен 25. октобра због опасности да ће ометати поступак утицањем на сведоке, а у истрази сведочила само његова бивша супруга која је случај пријавила полицији, док су деца искористила законско право да не сведоче.

С. П. на саслушању у тужилаштву бранио ћутањем, односно искористио је право да не износи одбрану.

У тужилаштву кажу да налаз са обдукције још није стигао, а по његовом приспећу биће донета одлука да ли ће бити подигнута оптужница, односно оптужни предлог.

Обдукција треба да утврди узрок смрти жене (87), односно да ли је умрла природном или насилном смрћу.

Осумњичени се терети да је извршио кривично дело напуштање немоћног лица са смртном последицом, за које је зарећена казна од једне до осам година затвора.

Засад се сумња да је С. П. желео да прикрије чињеницу смрти и настави да узима мајчину пензију, а да је она умрла природном смрћу, највероватније 11. октобра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво