Завршено суђење за убиство адвоката Зрелеца, пресуда 13. новембра

Виши суд у Београду заказао је за 13. новембар изрицање пресуде Владимиру Шарановићу поводом оптужби за убиство адвоката Владимира Зрелеца 1. децембра 2015. године, пошто је данас окончано суђење завршним речима тужилаштва и одбране.

У завршним речима тужилаштво је предложило суду да Владимира Шарановића осуди на максималну затворску казну за кривично дело тешко убиство између 30 и 40 година затвора, док је одбрана тражила ослобађање од оптужбе.

Владимир Шарановић се оптужницом терети за кривична дела тешко убиство и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, јер је у стану којем је живео са супругом пронађена извесна количина марихуане.

Тужилаштво сматра да је своје наводе оптужнице долазало и тврди да се мотив убиства Зрелеца крије у писму сада покојног Слободана Шарановића и томе да је Зрелец Шарановићу отказао пуномоћје те да је између њих постојао проблем, јер је Зрелец заступао Милоша Делибашића.

Шарановић је током суђења негирао оптужбе за убиство београдског адвоката, потврђујући да га је познавао и да га је са њим упознао рођак Слободан Шарановић.

Признао је кривично дело које се тиче марихуане пронађене у стану у којем је боравио са супругом током скоро две године скривања од полиције.

Овај случај се доводи у везу са Зрелецовим заступањем Владимировог рођака из Црне Горе Слободана Шарановића, убијеног у Будви 2017. године.

Слободану Шарановићу убијени београдски адвокат водио је послове у вези са коцкарницама и мењачницама, а био је ангажован и у поступцима у Србији и у Црној Гори који су се против водили због сумње да је наложио убиство Николе Бојовића и Милоша Видаковића.

Владимир је Шарановић својевремено је био запослен у фирмама свог убијеног рођака.

Медији су раније писали да се у доказима овог предмета налази и писмо за које је Зрелец рекао "да се да полицији уколико му се нешто догоди", а које је написао Слободан Шарановић.

Више од две године након убиства Зрелеца, Владимир Шарановић је био у бекству, све до хапшења 9. јануара 2017. године у околини Зрењанина по потерници Вишег суда у Београду. Од тада се налази у притвору.

Оптужен је да из кола у покрету 1. децембра 2015. године изрешетао адвоката Зрелеца испред зграде у којој је имао адвокатску канцеларију на Врачару.

Три недеље након оружаног напада, београдски адвокат је подлегао повредама у Ургентном центру.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво