Условно осуђени за напад из мржње на Тргу републике

Први основни суд у Београду осудио је на условне казне затвора двојицу нападача на Илију Вучевића (30), на основу њиховог споразума о признању кривице који су претходно закључили са тужилаштвом.

С. К. (26) и Н. Ј. (26) закључили су споразуме са Првим основним тужилаштвом у Београду, који је суд потврдио пресудом, уз отежавајућу околност да је кривично дело почињено из мржње према припадницима ЛГБТ популације, речено је Танјугу у том тужилаштву.

Ни један ни други нису раније осуђивани.

Насилник који је тукао Вучевића, добио је условну казну од годину дана са роком провере од три године за кривично дело наношење тешких телесних повреда у стицају са насилничким понашањем.

Други, који није учествовао у пребијању, већ га је вређао, осуђен је условно на осам месеци затвора, са роком провере од две године за кривично дело насилницко понашање.

Обојици се на терет као отежавајућа околност ставља члан 54а Кривичног законика који дефинише злочин из мржње, у овом случају према припадницима ЛГБТ популације.

Вучевић (30) је претучен у ноћи између петка и суботе у пицерији "Трг" у центру града, када су га двојица насилника прво вређала, а затим и тукла зато што су мислили да је припадник ЛГБТ популације, пошто је у руци носио љубичасту торбу за пса.

Како су пренели медији, том приликом је тешко повређен у пределу главе, а избијена су му и три зуба.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(понедељак, 04. нов 2019, 10:27) - anonymous [нерегистровани]

zubi i modrice

ugradnja tri zuba kosta naj manje dve do tri hiljade evra plus modrice.kakvu korist ima osteceni od njihovih uslovnih kazni?

(понедељак, 04. нов 2019, 08:15) - anonymous Lala [нерегистровани]

Čekajte malo,

a ko će da plati za pretrpljene bolove, izbijene zube, pretrpljeni strah ili to zakonom nije (što ne verujem)nije predviđeno .

(недеља, 03. нов 2019, 22:17) - Srbin iz Nemacke [нерегистровани]

Ko je ovde lud - bas tako

I onda se cudimo zasto se takve stvari desavaju. Kada cemo da kaznjavamo tako da budu primer sledecim nasilnicima

(недеља, 03. нов 2019, 20:11) - anonymous [нерегистровани]

Pitanje

Nije jasno, pretučeš čoveka, izbiješ mu tri zuba, priznaš da si kriv i dobiješ uslovnu kaznu. Ko je ovde lud?