Несрећа на градилишту код Чортановаца, погинула двојица радника

Двојица радника погинула су јутрос код Чортановаца на градилишту железничке пруге Београд – Нови Сад, потврђено је РТС-у.

У Хитној помоћи у Новом Саду РТС-у је речено да су добили позив јутрос око 7.50. Екипа је изашла на локацију у правцу Банстола ка Дунаву, где се налази градилиште. 

Нажалост, Хитна помоћ је могла само да констатује смрт двојице радника. Обојица су турски држављани, један је имао 24 а други 25 година.

Како је речено, они су погинули након пада са висине.  

РТС-у је у МУП-у потврђена смрт двојице радника. Завршен је увиђај а на терен је изашао и надлежни тужилац као и инспектори безбедности на раду. 

Према наводима очевидаца, до несреће је дошло када је корпа у којој су се налазили радници, а коју је подизала ауто-дизалица, закачила део на градилишту и преврнула се. 

Један радник је испао из корпе а други је пао заједно са корпом.

Заштитник грађана Зоран Пашалић покренуо је поступак контроле законитости и правилности рада надлежних органа за то градилиште и од Инспектората рада затражио да га у наредних 15 дана обавести да ли је контролисао примену закона о безбедности на раду на градилишту у Чортановцима. 

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво