Сестри из Звечанске прети до три године затвора

Тужилаштво у Београду подигло је оптужни предлог против Ђурђије Алимпијевић, неговатељице којој је уручен отказ пошто се појавио снимак на интернету на којем се види како једно од деце баца у креветац, а потом мобилним телефоном слика друге малишане.

Прво основно тужилаштво оптужним предлогом ставља Ђурђији Алимпијевић (23) на терет кривично дело "злостављање и запуштање малолетног лица", за које је запрећена казна до три године затвора, речено је Танјугу у Тужилаштву.

Сумња се да је Алимпијевићева 11. јула, свесна противправности свог дела, грубо занемарила своју дужност збрињавања и васпитавања, тако што је злостављала двогодишњег дечака Н. М. о којем је дужна да се стара.

Она је носећи мобилни телефон у левој руци, у десној руци носила малолетног Н. М., држећи га за надланицу на груб и непримерен начин, унела га у просторију и користећи само десну руку бацила у кревет. Све време док је носила и спуштала дете није престала да гледа у мобилни телефон, наводи Тужилаштво.

Затим је фотографисала друго дете, које је било у кревецу поред, што је забрањено правилима стационара, наводи тужилаштво у оптужном предлогу.

Алимпијевићева је у Центру за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској радила од априла ове године по основу уговора о раду, а у августу јој је уручен отказ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво