Погинуо рудар у руднику Штаваљ

Двадесетосмогодишњи рудар Един Мујовић погинуо је ноћас око 1.30 у руднику мрког угља "Штаваљ" код Сјенице.

Према незваничним информацијама, у јами су на радном задатку осим Мујовића била још три рудара. Tребало је да избуше минске бушотине како би извезли угаљ са градилишта.

У том тренутку на Мујовића се обрушио већи комад угља.

"Кад се све то издешавало, све што смо могли да урадимо, све што је било у нашој моћи колико смо могли, борили смо се да га живог извадимо, али није могло", испричао је очевидац Алмир Тахировић.

Несрећа се догодила се у јами рудника на дубини од 250 метара.

"Радници су покушали да извуку радника, чак су скидали своје мајице да му завију главу. Донели су носила, што брже су кренули ка излазу из јаме", рекао је Ивица Аврамовић, технички директор у Руднику "Штаваљ".

Мујовић је превезен у сјеничку болницу, где су лекари констатовали смрт.

"Мујовић је био добар радник, редован, одговоран и као млад човек спремао се за своју будућност, за формирање породице", рекао је директор рудника "Штаваљ" Менсуд Турковић.

Младић из села Крће је већ десет година радио у том руднику.

У рудник "Штаваљ" стигли су и републички рударски инспектори који ће заједно са полицијом и другим истражним органима истражити околности које су довеле до трагедије.

Ово је први случај несреће у руднику "Штаваљ" након 16 година. У руднику је запослено више од 400 рудара.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво