Притвор осумњиченом за ратни злочин у Приштини

Тужилац је поднео захтев за притвор ухапшеног Србина са иницијалима Н. А. који је осумњичен за ратне злочине. Медији на албанском пишу да му је Основни суд одредио меру притвора од месец дана.

У саопштењу тужилаштва се наводи да је косовска полиција ухапсила Н. А. осумњиченог за кривично дело ратни злочин против цивилног становништва у Приштини током рата на Косову.

Како пишу албански медији, полиција каже да се сумња да је особа Н. А. починила ратне злочине у приштинском насељу Емшир 1999. године.

Јуче је објављено да је на Административном прелазу Мердаре ухапшен Србин из Чаглавице са иницијалима Н. А. 

Медији на албанском су данас писали о притвору за осумњиченог Србина али до саопштења косовског тужилаштва није било јасно да ли је реч о истој особи која је јуче ухапшена на прелазу Мердаре.

Канцеларије за КиМ позвала је међународне мисије на Косову и Метохији да помно прате овај случај.

"Јасно да је у атмосфери политичке радикализације у Приштини и све отворенијих шовинистичких изјава и потеза тамошњих политичких актера, не постоје претпоставке да се овај предмет процесуира у складу са основним демократским стандардима", истиче се у саопштењу. 

број коментара 2 Пошаљи коментар
(среда, 23. окт 2019, 21:46) - anonymous [нерегистровани]

Samo reciprocitet

Sada treba hapsiti Albance po Srbiji, sa optužnicom za delovanje protiv državnih vrednosti Republike Srbije, kao i za udruženo delovanje protiv državnog integriteta i suvereniteta. Pa oni neka dokazuju nevinost...

(среда, 23. окт 2019, 14:13) - anonymous [нерегистровани]

Zato je i osnovan...

...sud za "ratne zlocine " na tzv.Kosovu.Da bi sudio iskljucivo Srbima.
To je osnovni cilj tog suda i Vlade tzv.Kosova ,a i SAD naravno kao "zastitnika"!
Nije se smelo nikako desiti da takav sud bude osnovan,pogotovo sto postoji
"Mehanizam" u Hagu!