Пун кофер непријављених уметничких дела и антиквитета

Цариници су на Аеродрому "Никола Тесла" запленили око 40 предмета за које се претпоставља да имају уметничку, па и антиквитетну вредност. Реч је фигурама од жада, месинганим свећњацима, посуђу, кутијама за накит, часовнику, персијским теписима и неколико уметничких слика.

Са кофером пуним поменутих предмета у зеленом контролном пролазу заустављен је 75-годишњи Београђанин, који је у друштву 51-годишње бугарске држављанке допутовао летом из Брисела.

Након контроле њиховог пртљага на рендген уређају, у једном од кофера уочен је велики број предмета различитих облика, због чега је од путникâ затражено да га отворе.

У њему је пронађено десетак фигура животиња и птица од жада, стари часовник, неколико месинганих свећњака...

Такође, цариници су у коферу нашли кутију за накит и ситнице, тацне, ибрике, подметаче и две мање персијске тепих стазе.

Поред тога путници су мимо кофера носили са собом и три уметничке слике упаковане у најлон.

Подсећамо да иако при уносу уметнина у нашу земљу није потребна никаква посебна дозвола или сагласност, та, као и било која друга роба која се увози у земљу, мора бити пријављена.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво