Србин из Клине Милорад Зајић ослобођен оптужби за ратни злочин

Апелациони суд у Приштини потврдио је пресуду Основног суда у Пећи којом је Милорад Зајић из Клине, услед недостатка доказа, ослобођен одговорности за извршење кривичног дела ратни злочин против цивилног становништва.

Зајић је од стране Специјалног тужилаштва у Приштини оптужен да је као припадник Војске Југославије учествовао у сукобима код села Дишевић, Општина Клина, када су убијена три стара и парализована члана породице Мармулаку.

Овај предмет је прво суђење Србину пред локалним правосуђем, након окончања мисије Еулекс.

"Жалбени суд је прихватио став одбране и првостепеног суда да тврдње сведока како је Милорад наводно виђен униформисан и наоружан на месту убиства не могу бити основи за утврђење његове одговорности за кривично дело које му је стављено на терет", изјавио адвокат Дејан А. Васић.

Зајић је био ухапшен 19. марта 2018. године када је отишао да полицији пријави да му је опљачкана кућа.

У кућном притвору био је до марта ове године када је првостепеном пресудом ослобођен оптужби. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво