Осумњиченом за лажну дојаву о бомби у авиону “Луфтханзе“ мера психијатријског лечења

Трећи основни суд у Београду изрекао је меру безбедности обавезног психијатријског лечења у установи затвореног типа З. Н. (65) који је средином јула упутио лажну дојаву о бомби у авиону "Луфтханзе" како би спречио стјуардесу која му се допала да напусти Београд.

З. Н. је крајем августа након вештачења проглашен неурачунљивим, тако да не може да одговара кривично.

Због тога је Треће основно тужилаштво у Београду против њега је поднело предлог суду да му изрекне меру обавезног лечења у установи затвореног типа, која је и усвојена, речено је Танјугу у том тужилаштву.

Након хапшења З. Н. је на саслушању у тужилаштву признао да је упутио лажну дојаву да је подметнута бомба у авиону "Луфтханзе", који је из Београда требало да полети за Франкфурт, а правдао се тиме да му се свидела стјуардеса са тог лета.

Лажну дојаву упутио је из стана свог пријатеља и са његовог телефона.

У својој одбрани тужилаштву је на саслушању испричао како је на Ади Циганлији упознао две стјуардесе "Луфтханзе" и позвао их на вечеру.

Посебно му се свидела једна од њих, црнкиња, али оне нису пристале да иду са њим на вечеру.

Пошто девојку која му се свидела није нашао ни у хотелу, сутрадан, у среду, позвао је аеродром и дојавио лажну бомбу како би задржао стјуардесу да не оде.

После анонимне дојаве, припадници МУП-а су обавили контрадиверзиони преглед.

Због те дојаве, из авиона немацке компаније "Луфтханза" евакуисано је 130 путника и пет чланова посаде. У међувремену су путници враћени у авион који је одлетео пут жељене дестинације са закашњењем.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи