Запаљена српска кућа у центру Клине

У центру Клине ноћас је запаљена кућа Драга Конића, у којој у тренутку избијања пожара никог није било. Mарко Ђурић апелује на албанске политичке чиниоце да не користе предизборну кампању у Покрајини за упућивање порука мржње и подстицање напада на Србе и њихову имовину.

Вест је за РТС потврдио председник привременог органа општине Клина Божидар Шарковић, наводећи да је власник куће раније преминуо и да у кући у последње време нико не живи.

Полицијске и ватрогасне јединице су изашле на терен и пожар је угашен око три сата после поноћи.

Пожар је узнемирио и уплашио породицу Александра и Весне Пешић, који са четворо деце живе у непосредној близини запаљене куће, додао је Шарковић.

Навео је да је то порука повратницима, а за њих нема места на Космету и још један притисак на Србе. 

Додао је и да је од последњег паљења куће прошло две године и да починилац није откривен.

У Клини живи неколико десетина српских повратника, а у њеној околини неколико стотина њих.

Ђурић осудио напад 

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић најоштрије је осудио најновији напад на српску имовину, који, како каже, за циљ несумњиво има застрашивање малобројних Срба који су остали да живе у том граду и околним селима.

"Свет треба да чује да се две деценије од окончања сукоба на Косову и Метохији српске куће и даље пале и да пошаст мржње и екстремизма у нашој јужној покрајини није сузбијена", рекао је Ђурић.

Јасно је, како каже, да ни у овом као ни у претходним случајевима уништавања српске имовине у Клини није дошло до самозапаљивања.

Подсетио је да је у протеклих годину дана само на подручју општине Клина забележено десетак паљевина српских кућа и других напада на српску имовину, што сведочи да није реч о спонтаним деликтима појединаца већ о осмишљеном злочиначком сценарију.

Поново је апеловао на све албанске политичке чиниоце да не користе предизборну кампању у Покрајини за упућивање порука мржње и подстицање напада на Србе и њихову имовину, јер су, како наводи, мир и суживот од виталног интереса за будућност оба народа.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво