Нови Кнежевац, четири дана после убиства малолетника

Четири младића, од који су двојица малолетници, ухапшени су због сумње да су на смрт пребили седамнаестогодишњака. Након саслушања одређен им је притвор до 30 дана.

Тело младића пронађено је 18. септембра у парку у Новом Кнежевцу који се налази непосредно између центра ове севернобанатске варошице и реке Тисе, преко пута школе. Пронашла га је мештанка која је изашла у јутарњу шетњу.

"Ујутру у 7 сати сам изашла са куцом да се прошетам и видела сам да неко лежи згрчено. Леђа су се видела и била су модра. Мислила сам да неко пијан лежи. Када сам се приближила, онда сам видела да је мртав дечко", прича мештанка.

Омдах је звала полицију, која је, каже, стигла за непуних пет минута. 

Ретки мештани причају о починиоцима убиства.

"За групу могу да кажем да је изузетно проблематична, јер су већ неколико момака они претукли. Што се тиче дечка, познајем његову мајку, радим са њом. Дете сам исто познавао, буквално од малих ногу. Добар је био дечкић, али као и сви остали, понекада је можда знао да буде и несташан", каже Горан Бибин из Новог Кнежевца.

Посетили смо и породицу настрадалог младића и разговарали са његовим дедом.

"Пре него што се то десило, претходно вече, исто су га тукли и малтретирали и пре месец дана. Онда су га претукли тотално да је стигао у болницу, онда су га и шили у болници", прича деда настрадалог младића Немет Нандор.

Каже да су полицију обавестили када су његовом унуку разбили главу, односно када су му, како каже, уво расцепили.

"Дошла је полиција и написала записник да мој унук није крив уопште, него су они криви, и ништа друго", каже деда.

Туча пријављена средином августа

У полицији је РТС-у речено да је средином августа пријављена туча између покојног седамнаестогодишњака и ухапшеног М. Д .

Њему су тада констатоване лаке повреде и полиција је по налогу Тужилаштва поднела прекршајну пријаву против М. Д. 

РТС је покушао, после подне, да добије информацију из Центра за социјални рад, али они су рекли да ће се огласити тек када се заврши коначна истрага.

Полиција у Кикинди ухапсила је четири особе, међу којима су и два малолетника, због сумње да су претукли седамнаестогодишњака који је од повреда преминуо. 

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво