Продужен притвор Јоткиној групи

Апелациони суд у Београду продужио је за још до три месеца притвор Зорану Јотићу Јотки (64) осумњиченог да је организовао криминалну групу која је прошле године ликвидирала Дејана Станковића званог Ждрокинац.

Притвор је одлуком Апелационог суда од 11. септембра продужен за три месеца и Игору Гајићу, тако да им обојици по овој одлуци може трајати до 11. децембра, речено је Танјугу у том суду.

Осталим осумњиченим за припадништво Јотићевој криминалној групи, убиство, изнуде и прање новца притвор продужен за још месец дана одлуком судије за претходни поступак Специјалног суда у Београду.

Овај случај, који који је водило крушевчко тужилаштво недавно је преузело Тужилаштво за организовани криминал у Београду, и тренутно је још у фази истраге.

Специјални суд је продужио притвор за још 30 дана – Саши Зораји, Иви Петровић и Вуку Петровићу и Стефану Радулцу, док су Ненад Јовановић звани Мали Биџа и Јотићева супруга Марија у кућном притвору са електронским надзором, речено је Танјугу у том суду.

Јотић је прошле године изашао из затвора где је одслужио казну од 15 година на коју је био осуђен пресудом Специјалног суда у Београду као шеф криминалне групе која је ректирала приватнике у Расинском округу као и јер је подмитио судију Врховног суда који је требало да одлучује о његовој пресуди.

У притвору и затвору је био од акције "сабља" марта 2003. године.

Како је саопштено из МУП-а након њиховог хапшења, Гајић се сумњичи да је довезао Радулца на место убиства, док је Јотић организовао његово скривање и пребацивање у Босну и Херцеговину.

Зораја и Петровићи терете се да су помогли Радулцу након извршења овог кривичног дела.

Јотићу се на терет ставља и да је током 2018. године од једног мушкарца из околине Крушевца, уз примену физичке силе и застрашивања, тражио новац на име наводног дуга. Његова супруга Марија, се сумњичи за прање пара, јер је у намери да прикрије незаконито порекло новца, закључила је уговор о зајму од 300.000 евра са осумњиченим Јовановићем, уз обавезу плаћања месечне камате.

Наводно је и земљиште које је претходно добила на поклон продала једном привредном друштву, чији је директор Јовановићев отац и то за износ далеко већи од процењене тржишне вредности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво