Хапшења у Врању и Бујановцу због кријумчарења миграната

Осам особа је ухапшено на подручју Врања и Бујановца након вишемесечне истраге у вези са кријумчарењем људи, саопштило је Тужилаштво за организовани криминал.

Акцију су извели полицијски службеници Управе криминалистичке полиције, Службе за борбу против организованог криминала, Сталне ударне групе за сузбијање кријумчарења људи, у координацији са Тужилаштвом за организовани криминал у Београду.

Истрага је трајала више месеци, а усмерена је откривање кривичних дела у вези са кријумчарењем људи, на подручју Врања и Бујановца.

Слободе су лишени Р. Т., Р. В., И. Л., Љ. Р., Р. Р., Л. Џ, Ђ. О., П. И. и Д. Н.

Реч је о организатору и члановима организоване криминалне групе која је у периоду од фебруара до јуна ове године у више наврата извршила кријумчарење 251 страног држављанина – мигранта из Пакистана, Авганистана, Бангладеша и Индије у циљу њиховог даљег кријумчарења ка другим земљама Европске уније, наводи се у саопштењу.

Приликом претреса код осумњичених лица пронађено је и привремено одузето више мобилних телефона и СИМ картица као и страни новац који су добијали за трошкове илегалног превоза.

Сва лица лишена слободе ће уз кривичну пријаву бити спроведена Тужилаштву за организовани криминал у Београду, након чега ће бити саслушана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи