Наим Маљоку и Сокол Башота пред Специјалним судом у Хагу

Један од команданта бивше Ослободилачке војске Косова Наим Маљоку у наредна два дана биће саслушан у Тужилаштву при Специјалном суду у Хагу. Пред судом биће саслушан и заменик команданта Генералштаба ОВК Сокола Башота.

Наим Маљоку је најавио да ће се на саслушању појавити сам, без адвоката.

"Целог свог живота, својим професионалним способностима, знањем и вештинама и без икаквог личног интересовања, трудим се да будем од користи за добро отаџбине. Ја сам такав и остаћу", написао је Маљоку.

Због лошег здравственог стања, Маљоку неће да путује у Хаг, већ ће бити саслушан у Љубљани, 17. и 18. септембра.

Пред Специјалним судом данас ће бити саслушан и заменик команданта Генералштаба ОВК Сокола Башота.

Башота је пре одласка у Хаг истакао да је срећан што је имао прилику да допринесе изградњи државних институција на Косову, као члан ОВК.

"Иако се годинама улажу напори да се тај резултат оспори, рат ОВК не треба бранити ни од кога, јер њега штити слава и крв палих бораца за слободу. И даље ћу служити домовини и народу кад год постоји потреба, а због оних који сумњају у ОВК, у нашу праведну и људску борбу", тврди Башота.

Представници Тужилаштва при Специјалном суду за злочине припадника ОВК испитили су до сада на десетине њих, али још није подигнута ниједна оптужница.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво