Крстићу продужен притвор за још два месеца, уложена жалба

Посебно веће за ратне злочине Основног суда у Приштини продужило је притвор Златану Крстићу из Крагујевца који је средином априла ухапшен због сумње да је 1999. године починио ратне злочине на Косову и Метохији, у селу Доње Неродимље, у општини Урошевац.

Притвор му је продужен за још два месеца, прецизирао је за Танјуг Крстићев бранилац Дејан Васић, и додао да је на ту одлуку уложио жалбу Апелационом суду Косова.

Сматра да до сада изведени докази које је извео специјални тужилац не указују да је његов брањеник извршио било коју незакониту радњу, те да чуди одлука тужилаштва да се изврши поновна ексхумација убијених, с обзиром да се током поступка није доводила у питање њихова противправна ликвидација.

"На телима жртава не могу остати трагови починиоца, па ову радњу сматрам непотребним узрујавањем породица жртава. Накнадно судско вештачење лешева није разлог да се тражи продужење мере притвора, имајући у виду да истрага већ предуго траје, а основаности сумњи нема", рекао је Васић.

Против Крстића се води истрага због сумње да је извршио кривично дело ратног злочина против цивилног становништва.

Косовско специјално тужилаштво за ратне злочине терети Крстића да је као припадник МУП-а Србије учествовао у убиству четворо цивила и протеривању 19 чланова породице Нуха из Неродимља, код Урошевца.

Крстић негира да је био припадник било војске, било полиције.

То је први предмет који ће бити процесуиран пред Посебним одељењем суда у Приштини специјализованог за поступање у предметима ратних злочима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво