Пожар на градској депонији у Књажевцу

У раним поподневним сатима избио је пожар на градској депонији у Књажевцу, јавља дописник РТС-а.

Ватра се брзо проширила и захватила око пет хектара на простору депоније и сметлишта.  

На терену су екипе књажевачког комуналног предузећа "Стандард" које уз помоћ ватрогасаца из Књажевца и Зајечара покушавају да локализују пожар, али гашење отежава јак ветар.

Надлежни кажу да за сада нема опасности од ширења ватре на подручје града и да пожар није направио никакву штету јер гори само смеће.

Ипак густ дим који се шири из правца сметлишта забринуо је Књажевчане. 

"Десило се око пола три, када је пукло горе. Ја сам истрчао, али ништа нисам могао да урадим, звао сам брзо, дошли су", испричао је Драган Голубовић, радник ЈКП "Стандард" Књажевац. 

Слободанка Богосављевић, један од очевидаца, каже да није знала откад гори ватра на депонији.

Узрок пожара је, како истичу у ЈКП "Стандард", највероватније самозапаљење услед високих температура и гасова који се стварају у телу депоније. 

"Велике температуре, гасови који се стварају у телу депоније и дошло је до, сад, да ли је људски фактор или једноставно су се склопиле коцке да се направи нека варница или експлозија и онда је све то кренуло", навео је Братислав Милијић, технички руководилац у ЈКП "Стандард".

Према Милијићевим речима и раније се дешавало да се запали књажевачка депонија, али ово је сад јако великих размера, можда и највеће до сада.

Очекује се да у току ноћи пожар буде стављен под контролу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво