Сведок: Новац уплаћиван на рачун

Новац за закуп грађевинског земљишта у Зрењанину исплаћиван је искључиво на рачун општине, а цену од шест евра за квадратни метар одредиле стручне службе те дирекције, сведочио је пред Специјаним судом Бранислав Кнежевић, директор Дирекције за изградњу и уређење Зрењанина.

Директор Дирекције за изградњу и уређење Зрењанина Бранислав Кнежевић, на суђењу бившем градоначелнику Зрењанина Грану Кнеђевићу, сведочио је да је новац за закуп грађевинског земљишта у Зрењанину исплаћиван искључиво на рачун општине, а да су цену од шест евра по квадратном метру одредиле стручне службе.

Бранислав Кнежевић, рекао је да су после хапшења бившег градоначелника Зрењанина Горана Кнежевића, 1.октобра 2008. године, улагања у овај град била занемарљива јер су га инвеститори углавном заобилазили.

Бранислав Кнежевић био је сведок у наставку суђења бившем градоначелнику Зрењанина Горану Кнежевићу и још 20 оптужених, који се терете да су издавањем земљишта по цени од шест евра, оштетили општински буџет за 150 милиона динара. Кнежевић и група терете се за злочиначко удруживање, злоупотребе службеног положаја, примања и давања мита.

Грешке у анализи Љубомира Станкова

Бранислав Кнежевић је рекао да је уочио бројне грешке у анализи коју је по наруџби полиције урадио члан Управног одбора Дирекције Љубомир Станков и у којој је закључено да је цена земљишта већа од шест евра по квадратном метру.

Станков је раније на суђењу оспорио своју анализу и рекао да је грешке учинио због брзине, незнања и јер није имао довољно података.

Бранислав Кнежевић је сведочио да је "случајно наишао" када су инспектори Службе за борбу против организованог криминала узимали анализу и "одмах је рекао" да постоје грешке које могу довести до озбиљних последица, али су му полицајци узвратили да то није његова ствар.

Горан Кнежевић је ухапшен 1. октобра 2008. године, а Специјално тужилаштво је шест месеци касније, подигло оптужницу.

Суђење је почело 23. септембра, а 4. новембра Кнежевићу и другооптуженом Ивану Девићу је укинут притвор у којем су провели 13 месеци.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво