Издавали дозволе без часова обуке

Полиција је ухапсила седам лица због сумње да су извршили злоупотребе у процесу издавања возачких дозвола у Панчеву.

Министарство унутрашњих послова Србије саопштило је да је ухапшено седам лица због постојања основане сумње да су, у процесу издавања возачких дозвола, извршили кривична дела злоупотребе службеног положаја, фалсификовања службене исправе, навођења на оверавање неистинитог садржаја и кривично дело пореске утаја.

У саопштењу се наводи да су ухапшени Станиша Станојевић, Зоран Павловски, Новица Бошковић, Петар Данчуо, Станојка Милевски, Момир Јовановић и Божа Стојсављевић.

Осумњичени су у току 2009. године, омогућили стицање Уверења о положеном возачком испиту Александру Јовићу, Банету Сушићу, Данијелу Илићу и Немањи Богојевићу, мимо Правилника о начину полагања возачких испита и без обављених часова практичне обуке.

Осумњичени су их евидентирали у картонима обуке код инструктора, док су им омогућили полагање теоретског и практичног дела испита за возача "Б" и "Ц" категорије уз помоћ припадника полиције Новице Бошковића, задуженог за контролу полагања возачког испита.

Осумњичени Станојевић, у својству одговорног лица -  директора Центра за обуку возача ОД "Змај" Панчево, у намери да делимично избегне плаћање пореза на додату вредност, преко фискалне касе није евидентирао законито стечени приход од уплате кандидата за обуку у износу од 2.543.160 динара.

Станојевић је на тај начин избегао обрачун и плаћање пореза на додату вредност у износу од 457.768 динара. Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном истражном судији Општинског суда у Панчеву.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво