Још 12 тужби против Срба за ратне злочине у Ђаковици

Канцеларија за прикупљање и документовање ратних злочина над Албанцима у Ђаковици је Специјалном тужилаштву у Приштини предала 12 тужби против Срба, теретећи их за ратне злочине.

Након подношења тужби представница канцеларије Шкендије Хода је рекла да су кривичне пријаве сачинили сведоци случајева, попут убистава или сексуалног злостављања.

"Да извршимо што већи притисак на криминалце који су умешани у ове злочине у општини Ђаковица, да се покрену кривични поступци против њих. Ове кривичне пријаве нису бајке, већ стварни догађаји. Знамо како напредује судски поступак. Не очекујемо да ће ово бити решено чаробним штапићем", рекла је Хода након предаје тужби Одељењу за ратне злочине, а преносе медији у Приштини.

Тужбе које су поднете раније су сада у полицији, за коју је Хода рекла да се нада да ће радити на њима.

Хода тврди да је само у општини Ђаковица током сукоба на Косову убијено преко 1.600 људи и да је било око 5.000 случајева силовања, додајући да су извршиоци познати именом и презименом и да постоје и фотографије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара