Експлозија у Индустрији меса "Матијевић", страдала једна особа

Једна особа је погинула, а једна повређена у експлозији која се догодила у котларници Индустрије меса "Матијевић" у Новом Саду.

Екипа Хитне помоћи позив је добила око 12 часова.

У експлозији је страдао мушкарац (1962) са подручја Бачког Петровца кога је екипа Хитне помоћи пронашла на лицу места без знакова живота.

Лекари су могли само да констатују смрт, потврдили су из Хитне помоћи за РТС.

Новосађанин (1974) је задобио повреде ока и збринут је на новосадској Клиници за очне болести.

С. Т. је задобио повреде рожњаче, а после комплетне дијагностике и офталмолошког прегледа пуштен је на кућно лечење уз одговарајућу терапију, саопштио је Клинички центар Војводине.

У току је увиђај који обављају јавни тужилац и припадници Министарства унутрашњих послова, саопштио је МУП.

Огласила се и Индустрија меса "Матијевић" која је истакла да је из још неутврђених разлога дошло је до експлозије у котларници додајући да то постројење поседује све потребне дозволе и прегледе исправности опреме под притиском. Наводе да је у току утврђивање узрока несреће.

"Изражавамо жаљење због овог немилог догађаја и предузимамо све да помогнемо унесрећеним радницима и њиховим породицама", наводи се у саопштењу Индустрије меса "Матијевић". 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво