Вукотић саслушан у Србији, тврди да има алиби

Јован Вукотић (38), за којег Црна Гора верује да је високорангирани припадник "шкаљарског клана", саслушан је у Србији поводом замолнице црногорског министарства правде, у вези са три покушаја убиства за која је осумњичен у тој држави.

Његов бранилац Зора Добричанин Никодиновић прецизирала је за Танјуг да је Јован Вукотић саслушан у предметима у којима су оштећени Војин Ступар и Милош Радоњић, као и Тамара Звицер, напомињући да је у оба случаја пружио чврсте алибије којима доказује да није био, нити је могао бити на месту извршења тих кривичних дела, те да не може бити ни извршилац тих кривичних дела.

У предмету покушаја убиства Тамаре Звицер у Котору 2016. године, Вукотић је, према речима његовог браниоца, у том тренутку био хиљаду километата далеко.

"Чим је јавно 'прозван' у вези са тим случајем, он је тужилаштву доставио материјалне доказе у форми видео записа и других неспорних писаних доказа који потврђују његов алиби и његову одбрану. На те околности постоји и велики број сведока", напоменула је Добричанин Никодиновићева.

Када је у питању покушај убиства Ступара и Радоњића такође у Котору 2016. године, одбрана Вукотића је да "ни тог дана, ни тих дана" није био у Котору, нити на приморју, додала је адвокатица.

Увидом у списе, како каже Вукотићев бранилац, може се утврдити да његову одбрану потврђује и анализа свих материјалних доказа као и бројни сведоци.

Иначе, Министарство правде Србије недавно је примило захтев Црне Горе за изручење овог Которанина, који у Србији издржава казну од 15 месеци затвора због поседовања фалсификовања пасоша.

Захтев за изручење прослеђен је Вишем суду у Београду који треба да одлучи о испуњености услова за изручење Црној Гори, а коначну одлуку о изручењу у сваком случају доноси министар правде. 

Јован Вукотић иначе има и спрско и црногорско држављанство.

Он је у Београду у фебруару ове године правоснажно осуђен на 15 месеци затвора због коришћења фалсификованог македонског пасоша са његовом сликом, али на име Георги Андонов, а та казна му истиче у децембру и треба да је одслужи у Србији.

Поред поменута два случаја, Вукотић је прошле године у Београду у притвору саслушан и поводом сумњи Црне Горе да је у тој земљи утајио порез.

Осумњичен је да је 23. маја 2016. године у Котору покушао да убије Тамару Звицер, супругу једног, од како се верује вођа супарничког "кавачког клана" Радоја Звицера.

"Том приликом са Вукотићем се у возилу налазио његов отац, док је са оштећеном у возилу била њена малолетна ћерка чији је живот овом приликом такође доведен у опасност", навела је раније у саопштењу црногорска полиција.

Такође под истрагом је црногорског тужилаштва за покушај двоструког убиства у Котору 2016. године – Војина Ступара и Милоша Радоњића.

Кривичном пријавом подгоричке полиције која је подета тужилаштву поред Вукотића у том случају су обухваћени су и Милић Миња Шаковић и Игор Дедовић, пренеле су раније подгоричке Вијести.

Вукотић је у притвору у Београду од септембра, а притвор му се урачунава у казну затвора, што значи да ће на слободу изаћи у децембру ове године.

Он је 10. септембра био у турском летовалишту Анталија са фалсификованим македонским пасошем на име Георгије Андонов и већ сутрадан је депортован у Србију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво