Некадашњем директору ЕДБ-а трајно одузети новац и некретнине

После вишегодишњег поступка правоснажном одлуком суда некадашњем директору Електродистрибуције Београд Браниславу Ускоковићу трајно је одузето вишсе од 62.000 евра, а од његових ћерки и унука три куће, три стана и локал на Врачару, јер је утврђено да су проистекли из кривичног дела за које је Ускоковић осуђен.

Ускоковић је 2013. године правоснажно осуђен на три године затвора због злоупотребе службеног положаја, којом је прибавио противправну имовинску корист, након чега је покренут поступак за трајно одузимање његове имовине и имовине са њим повезаних трећих лица.

Сада је Апелациони суд у Београду донео решење према којем се правоснажно и трајно од Ускоковића и његових ћерки и унука одузето:

62.174,78 евра, кућа у Петроградској улици, локал у Макензијевој улици од 87 квадратних метара, кућа у Тополској улици, стан у Булевару краља Александра у Београду од 88,77 квадратних метара, кућа - локал у Дарвиновој улици од 147,26 квадратних метара, стан у Kичевској улици од 75 квадратних метара, као и стан у Молеровој улици у површине 57 квадратних метара.

Управљање трајно одузетом имовином је поверено Дирекцији за управљање одузетом имовином, наводи се у одлуци суда која је објављена.

Одлуком Апелационог суда правоснажно је одбијен захтев тужилаштва да му се одузму 15.000 евра и 35.700 евра, као и од супруге, кћерки, зетова и унука средства код "Подгоричке банке" у износу од 16.555,62 евра.

Суд одбио одузимање више некретнина  

Одбијено је и трајно одузимање нектретнина: самостална занатска радња "Јупитер чисто" у Kаленићевој улици у Београду, удео у акционарском друштву "Наша слога" у Kовину, кућа и три зграде у Булевару краља Александара површине 4 ара и 83,30 квадратних метара, кућа са локалом у улици Баје Секулића корисне површине 524,64 квадратних метара, стан у улици Баба Вишњина површине 131 квадратних метара, и привредно друштво "Јупитер хигијена" у Београду.

До ове одлуке Диркеција је управљала привремено одузетом имовином Ускоковића давањем у закуп поменутих некретнина за које је месечно убирала више хиљада евра.

Одлука суда је донета у складу за Законом о одузимању имовине проистекле из кривичног дела.

Београдски Окружни суд је првобитно осудио Ускоковића 2006. на девет година затвора, али је Врховни суд поништио пресуду октобра 2008. и вратио поступак на ново суђење.

Против Ускоковића и неколико његових сарадника оптужница је била подигнута маја 2003. године, али је на крају на оптуженичкој клупи остао сам јер је један оптужени умро, други је ослобођен, а против осталих је поступак застарео.

На три године затвора правоснажно је осуђен 2013. године.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво