Кривична пријава против сестре из Звечанске

Против медицинске сестре из Звечанске Ђ. А. поднета је кривична пријава због сумње да је извршила кривично дело злостављање и мучење, саопштио је МУП. Поводом инцидента који се догодио у Центру за заштиту одојчади, деце и омладине Београд, донето је решење о привременој суспензији медицинске сестре Ђ.А. до утврђивања чињеничног стања, а након анонимне пријаве да се неадекватно понашала према детету, саопштило је Министарство за рад, сапошљавање, борачка и социјална питања.

Инспекцијским надзором утврђено је да је директор Центра у складу са својим овлашћењима формирао Комисију за спровођење дисциплинског поступка против запослене, утврђено је да је поступљено у складу са прописаним процедурама везано за поступање установе у инцидентним ситуацијама, наводи министарство.

Пријава је поднета и против Н.Н. лица које је неовлашћено снимало у соби.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања тражило је од надлежних да се случај темељно испита, и да поред одговорности медицинске сестре, у складу са законом, одговорност утврди и код особа које су неовлашћено снимале у соби у којој бораве малолетни корисници Центра.

"Ми не знамо ко је, колико дуго и у које све сврхе снимао и апелујемо на надлежне да испитају случај и оне који су прекршили закон најстрожије казне", рекао је министар Зоран Ђорђевић.

Јавност ће бити обавештена по добијању нових информација.

Београдска полиција је, по налогу Првог основног јавног тужилаштва, саслушала раније данас Ђ. А. (23), запослену у Звечанској, због сумње да је извршила кривично дело злостављање и мучење, саопштио је МУП.

Након саслушања у полицији против ње је, по налогу надлежног тужилаштва, поднета кривична пријава због сумње да је извршила наведено кривично дело.

Сумња се да је Ђ. А, која ради у Центру за заштиту одојчади, деце и омладине "Звечанска", кривично дело извршила несавесним радом и опхођењем супротно правилима те установе према двогодишњем дечаку о коме је била дужна да се стара.

Јуче се на друштвеним мрежама и у медијима појавио снимак на којем се види да медицинска сестра улази у собу са бебама и држи телефон у рукама.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи