Преиначена пресуда, Кантар и остали правоснажно ослобођени

Апелациони суд у Београду преиначио је првостепену осуђујућу пресуду и правоснажно ослободио Славена Кантара и још двојицу од оптужби да су као председник и чланови Управног одбора привредног друштва УП "Стари град" а.д. Београд, злоупотребом положаја оштеитли то предузеће.

Одлуком Апелационог суда због недостатка доказа преиначена је пресуда Вишег суда у Београду из новембра прошле године којом су Кантар и Војислав Радаковић били осуђени на по годину дана кућног затвора уз електронски надзор, а Алексеј Расказов на годину и по класичног затвора.

Они су били оптужени да су искоришћавањем својих положаја и овлашћења, страним компанијама прибавили протвправну имовинску корист у укупном износу од преко 325 милиона динара, у периоду од 25. априла 2004. године до 3. маја 2006. године.

У питању су компаније "Dimatex innternational Inc" из Канаде, "Trestle Business" са Британских Девицанских острва и "Midland Resources Holding" из Велике Британије.

Према недоказаној оптужби они су овим компанијама прибавили корист у виду неоснованих исплата накнада за услуге консалтинга, маркетинга и менаџмента, за потребе привредног друштва УП "Стари Град" а.д. Београд, а које нису извршене.

Ослобађајућу пресуду Апелациони суд је образложио недостатком доказа.

Закључено је да се у конкретном случају може радити само о индицијама због чега је првостепена пресуда преиначена и окривљени су ослобођени од оптужбе, будући да тужилац није доказао да су окривљени извршили кривична дела за која се терете, наводи се у одлуци Апелационог суда која је дана објављена на његовом сајту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво