Лажна дојава о бомби у авиону на аеродрому

Припадници МУП-а су, након контрадиверзионог прегледа, утврдили да је била лажна дојава о постављеној бомби у авиону који је из Београда требало да полети за Франкфурт.

Потпоручник Мирољуб Савић, командир вода у Контрадиверзионој јединици, рекао је да је извршен детаљан преглед путничког и пртљажног дела, те да није уочено ништа што би представљало опасност по безбедност путникa.

Сама акција је, напомиње, трајала неколико сати јер захтева веома детаљан преглед, морале су да се ангажују и друге аеродромске службе које су помогле приликом прегледа.

"На сву срећу, испоставило се да је дојава била лажна и да путници могу наставити безбедно свој лет са, нажалост, закашњењем", поручио је потпоручник Савић. 

Полиција интензивно ради на идентификацији особе која је јутрос око шест сати позвала Аеродром "Никола Тесла" и упутила лажну дојаву о бомби.

Након што је непозната особа јутрос позвала Аеродром "Никола Тесла" и пријавила да је у авиону за Франкфурт постављена бомба, из авиона немачке компаније "Луфтханза" евакуисано је 130 путника и пет чланова посаде.

На лице места одмах су биле упућене све расположиве снаге и припадници контрадиверзионих екипа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи