Дојава о бомби у авиону на Београдском аеродрому, евакуисано 130 путника

Београдском аеродрому је стигла дојава о бомби у једном авиону, потврђено је РТС-у.

Према првим информацијама, контрадиверзиона екипа полиције упућена је на аеродром због дојаве у "Луфтханзином" авиону. Евакуисано је 130 путника и пет чланова посаде. 

Авион је измештен на споредну писту. Било је предвиђено да у 6.15 полети за Франкфурт.

Полиција утврђује да ли је у питању лажна дојава и ради на идентификацији особе која је звала Аеродром "Никола Тесла", наведено је у саопштењу МУП-а.

Репортер РТС-а јавља да нема назнака да је неко од путника узнемирен и да на долазном терминалу путници сасвим нормално излазе из зграде.

У авиону се налазила млада женска кошаркашка репрезентација Србије. Селектор кошаркашица Милош Павловић рекао је за РТС да је у 6.10, када је авион требалод аполети, стигла информација да путници морају да изађу из авиона.  

Наводи да нико није знао шта се дешава и да су, када су изашли у зграду, видели полицију и онда су добијали информације да је била дојава о бомби.

Након тога су се окупиле дежурне екипе и ватрогасци и авион је одвучен на неку сигурну локацију.

Саобраћај на аеродрому се одвија несметано а путници се нормално чекирају.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво