Заплењено 100.000 евра на три гранична прелаза

За два дана, 16. и 17. јула, на три гранична прелаза заплењено је готово 100.000 евра.

Највећи прекршај догодио се на нишком аеродрому у вечерњим часовима 16. јула након што се један путник који је допутовао из Базела упутио ка зеленом контролном пролазу сугеришући на тај начин да нема ништа да пријави, саопштила је Управа царина.

Тридесетједногодишњи путник је, међутим, у ручној торбици носио три новчаника у којима су царински службеници у сарадњи са полицијом открили преко 44.000 непријављених швајцарских франака.

Два новчаника су садржала швајцарске франке - у једном је пронађено 50.000, а у другом 5.400 швајцарских франака, док се у трећем налазило 110 евра.

Путнику је враћен износ од 10.000 евра, док је износ од 44.400 франака и 110 евра, којима је прекорачен дозвољени лимит, привремено задржано до окончања поступка.

На прелазу Калуђерово ка Румунији 17. јула су непријављене девизе откривене код путника у "јагуару" немачких регистарских ознака. Њиме је из Минхена ка домовини путовао немачки држављанин румунске националности који је са собом носио суму од 35.800 евра.

Како није поседовао потврду о уносу страног новца, враћена му је сума од 10.000 евра за коју није имао обавезу да је претходно пријави, док је преосталих 25.800 привремено задржано. 

Непријављени швајцарски франци откривени су и на северу земље, на улазној страни прелаза Хоргош, када је у поноћ 17. јула на ред за контролу стигао ''БMВ X5'' аустријских регистрација којим су ка Србији путовали мушкарац и жена.

Они су цариницима пријавили дозвољени износ новца, али је детаљним прегледом утврђено да се код 51-годишње Новосађанке која је путовала на месту сувозача налази још 20.000 непријављених швајцарских франака.

На истом прелазу, такође око поноћи, на ред за контролу стигао је и "мерцедес бенц" немачких регистрација којим је из Немачке ка Турској путовао старији брачни пар турске националности са немачким држављанством.

На питање царинских службеника колико новца са собом носе, путници су одговорили да свако од њих има по 10.000 евра, а да је сав новац смештен у жениној ташни.

У поменутој торбици се међутим налазило 32.300 евра спаковано у коверте, па је супружницима враћено по 10.000 евра, док је непријављени део навца изнад дозвољеног лимита привремено задржан до окончања поступка против 63-годишњег возача.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво