Тужилац из Гњилана: Ухапшени Срби хтели да шаљу документа у Београд

Канцеларија тужиоца у Гњилану тврди да су двојица ухапшених Срба са Косова и Метохије, осумњичена за шпијунажу, покушала да Београду пошаљу документа о појединим српским општинским званичницима, преноси приштински Kallxo.

Портпаролка тужилаштва навела је да је полиција пронашла документа у возилу осумњичених.

Она каже да постоји основана сумња да су Т. Т. и Д. Д. 10. јула на основу, како тврди, захтева Министарства унутрашњих послова Србије – Координационог центра за КиМ из Врања, покушали да Београду пошаљу документа о појединим српским званичницима у општинама Клокот и Витина.

На административном прелазу Кончуљ, двојица Срба, директори две основне школе, приведена су приликом покушаја да уђу у централну Србију.

Тим поводом реаговала је Канцеларија за КиМ, која је најоштрије осудила тај поступак као наставак кампање застрашивања српског народа на КиМ и затражила њихово ослобађање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво