Потврђена пресуда бившем шефу ДБ-а

Бившем шефу ДБ-а, Радомиру Марковићу потврђена пресуда за недозвољено држање оружја, којом је осуђен на седам месеци затвора. У оквиру исте пресуде, Врховни суд потврдио ослобађајуће пресуде Марковићу, Бранку Црном и Милану Радоњићу за оптужбе одавања службене тајне.

Врховни суд Србије потврдио пресуду којом је бивши шеф Државне безбедности Србије Радомир Марковић осуђен на седам месеци затвора због недозвољеног држања оружја.

У саопштењу Врховног суда се наводи да су одбијене као неосноване, жалбе окружног тужиоца, оптуженог Радомира Марковића и његовог браниоца.

Истом пресудом Окружног суда коју је потврдио Врховни суд, Радомир Марковић, Бранко Црни и Милан Радоњић ослобођени су оптужбе за кривично дело одавање службене тајне.

Чињенично стање је правилно и потпуно утврђено и правилно је примењен кривични закон када је Радомир Марковић оглашен кривим за кривично дело недозвољено држање оружја и експлозивних материја, као и да је одлука о казни правилна, саопштено је из ВСС.

Због тога су жалба оптуженог и његовог браниоца, као и жалба окружног тужиоца у Београду, у односу на изречену казну затвора, неосновани.

У односу на ослобађајући део првостепене пресуде, Врховни суд Србије је такође оценио да није доказано да су оптужени Марковић, Црни и Радоњић извршили кривично дело одавања државне тајне, па је и жалба окружног тужиоца у Београду неоснована.

Оптужница је тројицу некадашњих званицника ДБ-а теретила да су крајем октобра и почетком новембра 2000. године добили копије дискете са досијеима 16 личности из политичког и јавног живота.

Марковић је другостепеном пресудом у процесу за убиство функционера СПО на Ибраској магистрали осуђен на 40 година затвора, а трећестепено веће ВСС почетком децембра је разматрало жалбе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи