Ослобођен Србин оптужен за злочине над Албанцима

Специјални суд у Приштини укинуо је притвор Милошу Петковићу, којег косовско тужилаштво сумњичи за ратне злочине над цивилним становништвом у селу Мала Круша у општини Ораховац, јер тужилаштво није поднело довољно доказа за своје тврдње.

Петковићев бранилац, адвокат Љубинко Тодоровић, наводи да је пријава против Петковића била "лажна", о чему говори и одустајање три наводна сведока од давања исказа.

"Знало се одмах да је то лажна пријава јер човек од 1998. године, од почетка септембра, до 17. маја кад је извршена екстрадиција из Мађарске, он није био на Косову, а терети се за 25. и 26. март када је био тај велики злочин у Малој Круши", рекао је Тодоровић.

Петковић је навео да су сведоци говорили нетачне ствари, јер га нико није видео јер тамо није ни био. 

Тужилаштво има право жалбе на то решење у року од 24 сата, међутим, мала је шанса да она буде усвојена, а одлука суда промењена, будући да је судија пустио осумњиченог који нема пребивалиште на Косову и Метохији.

Овај поступак је у фази истраге косовског тужилаштва, без подигнуте оптужнице. Петковић је био ухапшен у Мађарској 6. септембра 2018. године по међународној потерници коју је издао Еулекс.

Из Мађарске је изручен Приштини 17. маја 2019. што је, како преносе медији, био први случај изручења од када су ти органи од Еулекса преузели процесе ратних злочина.

Петковић је од тада до јуче био у затвору у Подујеву, а сада је пуштен на слободу.

Родом је из Мале Круше, а сада живи у централној Србији.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво