Ухапшена лекарка, сумња се да је тражила 3.500 евра мита

Због постојања основа сумње да су извршили кривично дело трговина утицајем, ухапшени су лекар специјалиста и још две особе. Против лекара специјалисте-вештака поднета је и кривична пријава, саопштио је МУП.

Хапшење је спроведено у сарадњи са припадницима Безбедносно-информативне агенције и Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу.

Ухапшени су лекар специјалиста Специјалне болнице за психијатријске болести "Горња Топоница" М. М. (1956), као и Д. Ј. (1967) и А. С. (1952).

Против шездесетједногодишњег лекара специјалисте-вештака из Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање поднета је кривична пријава у првостепеном поступку.

Осумњичена М. М. се терети да је од Д. Ј. захтевала и примила 3.500 евра, од којих је 2.300 евра задржала за себе, а 1.200 евра је посредно преко А. С. предала лекару.

Сумња се да је тај лекар потом коришћењем свог службеног положаја и претпостављеног утицаја, посредовао код свог колеге лекара-вештака у Републичком фонду за пензијско и инвалидско осигурање да донесе позитиван налаз у остваривању права на инвалидску пензију једној особи.

Осумњичени М. М., Д. Ј., и А. С. су приведени надлежном тужилаштву, док ће по налогу тужилаштва против осумњиченог 61-годишњег лекара специјалисте-вештака бити поднета кривична пријава.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи