Притвор осумњиченом за упад у Патријаршију

Виши суд у Београду одредио је притвор до 30 дана осумњиченом за упад у просторије Патријаршије Српске православне цркве Бранку Л. (42). Он је претходно саслушан у Вишем јавном тужилаштву у Београду, где је негирао кривично дело изнуда у покушају, а недозвољено ношење оружја је признао.

На предлог тужилаштва, судија за претходни поступак је донео решење којим је осимњиченом одредио притвор због опасности од бекства, због околности које указују да би могао да утиче на сведоке, као и да би у кратком року могао да понови кривично дело, прецизирала је за Танјуг портпаол Вишег суда Татјана Тешић.

Она је додала да осумњичени и његов бранилац имају право да у року од три дана поднесу жалбу на решење о одређивању притвора кривичном ванпретресном већу.

У даљем току поступка тужилаштво планира да испита очевице и сведоке овог догађаја.

Бранко Л. се терети да је 3. јула уз употребу пиштоља, који је недозвољено носио, упао у просторије благајне Храма Светог Саве које се налазе у Патријаршији, у улици Краља Петра, у тренутку када су се у просторији налазили благајница и један радник.

Према наводима кривичне пријаве, пиштољ није уперио у њих, али је захтевао да му предају 200.000 евра да би тај новац однео Србима на Косову и Метохији.

У овом инциденту нико није повређен, а брзом интервенцијом полиције осумњичени је ухапшен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво