Осумњичени за упад у Патријаршију негира изнуду, признаје пиштољ

Осумњичени за упад у просторије Патријаршије Српске православне цркве Бранко Л. (42) саслушан је данас у Вишем јавном тужилаштву у Београду, након чега је тужилаштво предложило суду да му одреди притвор.

Бранку Л. се на терет стављају два кривична дела - изнуда у покушају, коју је током саслушања негирао и недозвољено ношење оружја што је признао.

Након саслушања, тужилаштво је предложило да му се одреди притвор због опасности од бекства, да не би утицао на сведоке и да не би поновио кривично дело, прецизирала је за Танјуг портпаролка тужилаштва Ирена Бјелош.

Одлуку о притвору до краја дана донеће судија за претходни поступак Вишег суда у Београду.

У даљем току поступка тужилаштво планира да испита очевице и сведоке овог догађаја.

Бранко Л. се терети да је 3. јула уз употребу пиштоља, који је недозвољено носио, упао у просторије благајне Храма Светог Саве које се налазе у Патријаршији, у улици Краља Петра, у тренутку када су се у просторији налазили благајница и један радник.

Према наводима кривичне пријаве, пиштољ није уперио у њих, али је захтевао да му предају 200.000 евра како би тај новац однео Србима на Косову и Метохији.

У овом инциденту нико није повређен, а брзом интервенцијом полиције осумњичени је ухапшен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи